RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Komunalno nastavlja sa dezinfekcijom ulica i javnih površina

Uposlenici JP “Komunalno Brčko” su u posljednje dvije noći zbog niskih temperatura prekinuli sa aktivnostima dezinfekcije ulica i drugih javnih površina.

„Dezinfekcija ulica i drugih javnih površina u distriktu nije rađena od nedjelje s obzirom da je postojala mogućnost stvaranja poledice, ali će ova aktivnost ponovo biti nastavljena za dan dva čim to dozvole noćne temperature“, potvrdila je Jelena Lugonja asistent direktora u ovom preduzeću.

Ona je istakla da je od danas na snazi ljetnji obračun električne energije koji će trajati do kraja septembra. Za 35.870 kupaca električne energije sa područja Brčko distrikta BiH, utrošena električna energija obračunavaće se na osnovu nižih sezonskih tarifnih stavova.

Ekipe Službe za javnu higijenu JP „Komunalno Brčko“ započele su poslove na proljećnom orezivanju stabala i suvih i potencijalno opasnih grana. Ove aktivnosti se realizuju prema planu tekućeg održavanja i uređivanja zelenih površina Brčko distrikta BiH, te na osnovu ukazanih potreba na terenu i naloga investitora, odnosno Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH – Pododjeljenja za puteve i parkove.

Proljećno orezivanje trajaće nekoliko dana, a uskoro počinje i proljetnja sadnja cvijeća.

Sve ove poslove, i redovne i vanredne, RJ Čistoća obavlja sa smanjenim brojem ljudi, s obzirom da je dio radnika u rizičnoj grupi (stariji od 60, hronični bolesnici, zaposlenici koji imaju rješenje o izolaciji).

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Komunalno nastavlja dezinfekciju grada

Sandra Živković

Brčko: “Komunalno” anketira korisnike svojih usluga

Mirsad Arnautović

Na ovogodišnjoj izložbi pasa učestvovalo 120 izlagača

Sanita Jerković Ibrahimović