RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Među prioritetima Zakonodavne komisije usvajanje izmjena i dopuna Zakona o sportu Distrikta

Zakonodavna komisija brčanske Skupštine, od početka narednog mjeseca do kraja tekuće godine trebala bi razmotriti, te kroz parlamentarnu proceduru prvog i drugog čitanja, omogućiti usvajanje još desetak novih ili poboljšanih zakona.

„Prioritetno je riječ o zakonima koji su već prošli prvo čitanje, odnosno izmjenama i dopunama Zakona o sportu, potom onog o Udruženjima i fondacijama, te Zakona o javnoj imovini“, rekao je predsjednik komisije, zastupnik Ljubiša Lukić.

Pored ostalih, među prioritetima do kraja godine su i ove sedmice na Vladi usvojene izmjene i dopune Zakona o obrazovanju, kao i onaj o muzejskoj djelatnosti i očuvanju prirode. U svakom slučaju, pred komisijom, ali i kompletnom Skupštinom do kraja godine i u zakonodavnom segmentu puno je posla.

„Već od narednog mjeseca nastojaćemo kroz maksimalni angažman članova komisije, sve prispjele zakonske prijedloge apsolvirati, te ih proslijediti u dalju proceduru usvajanja odnosno na plenarna skupštinska zasjedanja“, zaključio je Ljubiša Lukić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.