RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Privredna komora Brčko realizuje prvi međunarodni projekat

U sklopu projekta “HelpDesk for business entities”, finansiranog od strane Evropske unije i Vlade SR Njemačke u okviru projekta EU4Business Recovery, Privredna komora Brčko distrikta BiH organizuje seriju besplatnih treninga iz oblasti korištenja digitalnih alata u savremenom poslovanju.

Potpredsjednik Privredne komore Dragan Đukić ističe da je ovo prvi projekat za koji je Privredna komora dobila podršku međunarodne organizacije.

„Bilo je jako teško obezbijediti podršku GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit-njemačka organizacija za tehničku saradnju), odnosno Europske unije i Vlade SR Njemačke, ali pošto smo uspjeli vjerujem da će Privredna komora i ubuduće biti redovna u ovakvim projektima, u smislu da ćemo organizovati što više edukacija i treninga kako bismo pomogli našim članicama da što uspješnije posluju“, dodao je Đukić.

Prema njegovim riječima, treninzi u spomenutom projektu će se održati u online formatu u periodu od 14. aprila do 26. maja tekuće godine i prvenstveno su namijenjeni preduzećima i samostalim preduzetnicima, ali učešće mogu uzeti i sva ostala zainteresovana lica.

„Tu će biti apsolvirane oblasti E-trgovine, E-marketinga, Web aplikacije u savremenom poslovanju, Društvene mreže u savremenom poslovanju, Moderne tehnologije u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji i Online kolaboracioni alati. Predavači su mladi stučnjaci iz ove oblasti Nermin Zejnilović i Aleksandar Pantelić. Sve ovo će služiti našim privrednicima i poslovnoj zajednici da što uspješnije posluju, ali i da prevaziđu određene posljedice izazvane pandemijom“, precizirao je Đukić.

Svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem telefona 049/216-116 ili prijave dostaviti na email pkomora.bdmail.com, a nakon završetka treninga učesnici će dobiti i certifikate.

Đukić je podsjetio da je Privredna komora u prethodnom periodu organizovala za svoje članice set treninga za pisanje projektnih prijedloga za aplikaciranje za sredstva kako međunarodnih, tako i domaćih organizacija, dok krajem ljeta ima u planu organizovanje treninga koji će se odnositi na apliciranje za podsticaje u privredi koje odobrava Vlada Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Privredna komora: Počinje novi ciklus edukacija privrednika u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Изабрано ново руководство Привредне коморе Брчко дистрикта

Vladimir Matijević

U Gradskoj vijećnici održan sastanak s predstavnicima Privredne komore i Udruženja poslodavaca

Radio Brčko