RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Brčko: Milićeva reakcija na saopštenje Socijalističke partije

“Birajte promjene, ja sam se promijenio, tako bi se u najkraćem moglo okarakterisati saopštenje za javnost SP-a u Brčkom, u kojem se građanima Brčkog, SP preporučuje kao alternativa aktuelnoj vlasti.

Znam da bi autori saopštenja najradije da sakriju svoju participaciju u vlasti poslednje dvije godine, kao i ukupno 10-ak godina koliko su proveli u vlasti od proglašenja distrikta, ali na njihovu žalost, građani to teško mogu zaboraviti.

Takav stav, osim elementarnog nepoznavanja suštine političkih procesa u distriktu, pokazuje da obmana ostaje dominantan način komunikacije sa građanima, kada je ova politička partija u pitanju, a licemjerstvo osnovna karakterna osobina onih koji danas istupaju u ime SP.

Na žalost, politička kultura ne samo u Brčkom, već i cijeloj BiH i regionu je takva, da ne bi trebalo začuditi kada bi i pored ovakvog stava brčanski socijalisti, koliko sutra, ušli u ovakvu vlast, koju danas kritikuju, samo kada bi takav poziv uslijedio.

„Pravim socijalistima“ u Brčkom, za utjehu, i kao opravdanje, ostaje da oni koji danas u njihovo ime nude šećernu vodicu kao rješenje za sve političke i ekonomske probleme, u stvari, i nisu pravi socijalisti, već politički kameleoni, koji su već izmijenjali nekoliko političkih partija, i koji će to, isto, uraditi ponovo, samo da im se ukaže prilika za to”, reakcija je ovo Siniše Milića na saopštenje Socijalističke partije u Brčkom.

Related posts

Siniša Milić: Podrška samo opravdanim zahtjevima štrajkača

Radio Brčko

Delegacija Malog Lošinja na sajmu Brčkom

Admir Kadrić

Brčko: Povodom „Dječije nedjelje“ gradonačelnik upriličio prijem za najmlađe

Sanita Jerković Ibrahimović