RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Mjesnoj zajednici Brka osigurano kvalitetno napajanje pitkom vodom

Odjeljenje za komunalne poslove brčanske Vlade ovih dana privodi kraju projekat vodosnabdijevanja Mjesne zajednice Brka.

„Dvije pumpe su nabavljene i trenutno se izvode završni tehnički radovi za njihovo puštanje u pogon što će se desiti najkasnije za nekoliko dana“, rekao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade Majazudin Vehabović.

Inače, spajanjem mjesne zajednice Brka na glavni gradski cjevovod trajno se rješava pitanje vodosnabdijevanja ovog naselja, a ukupna vrijednost izvedenih radova je 409.000 maraka. Istovremeno, stvoreni su i preduslovi za otpočinjanje projekta poboljšanja vodosnabdijevanja Mjesne zajednice Rašljani.

“Pri samom smo okončanju procedure za dobijanja odobrenja za građenje. Projekat je sveobuhvatan, i uz bunar podrazumijeva polaganje cjevovoda dužine 5.500 metara. Budžetski novac je obezbjeđen i za par dana biće objavljen javni poziv za odabir izvođača“, precizirao je Vehabović.

Odjeljenje privodi kraju i izradu projektne dokumentacije za Mjesnu zajednicu Gorice.

„Mjesna zajednica Gorice će u potpunosti biti snabdijevena vodom, a ono što mi čini posebno zadovoljstvo, jeste činjenica da rješavamo u cijelosti i Mjesnu zajednicu Grbavica i nastavljamo radove prema Mjesnoj zajednici Donji Rahić. Vjerujem da će tokom naredne godine najveći dio Donjeg Rahića imati, trajno i kvaliteno snabdijevanje vodom“, zaključio je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade Majazudin Vehabović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.