RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Nadležni apeluju na strogo pridržavanje epidemioloških mjera

Gostujući danas u programu Radio Brčkog Sead Šadić, šef Vladinog Odjela za zdravstvo i usluge, apelovao je na građane da počnu ozbiljnije poštivati epidemiološke mjere, inače će mjere morati biti pooštrene a prekršioci biti kažnjeni shodno odredbama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Šadić je potvrdio informaciju da je brčanski Krizni štab zdravstva četvrtog aprila dao preporuku Štabu za zaštitu za spašavanje Brčko distrikta za uvođenjem lokdauna, a da li će se to i desiti znaćemo sutra nakon zasijedanja Kriznog štaba Brčko distrikta.

Na dnevnom redu sutrašnjeg zasijedanja  Krizbog štaba je i situacija u vezi odvijanja nastave u školama, gdje je veliki broj nastavnog osoblja zaražen ili je u izolaciji.

„Prateći dnevne izvještaje možemo se uvjeriti da taj broj zaraženih virusom korona je preko 80, 90, 100, a evo danas 124 lica. To su velike brojke za ovako malu zajednicu, što pokazuje, prije svega, da građani ne vode računa i ne poštuju mjere“, naveo je Šadić i dodao da je to glavni razlog širenja virusa.

On je kazao da će se na sutrašnjem zasijedanju Krizbog štaba Distrikta ići za pronalaženjem rješenja za dosta složenu epidemilošku situciju u kojoj se nalazimo.

Šadić je izjavio da je nakon privođenja kraju imunizacije zdravstvenih radnika, Odjel za zdravstvo pristupio vakcinaciji zaposlenih i starih i iznemoglih lica.

On je pojasnio da se nakon prijava građana za vakcinaciju, vrši selekcija, a da će se prijavljeni građani naknadno pozivati i biti obaviješteni o tačnom terminu vakcinacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.