Brčko

Brčko: Nastava će se i dalje izvoditi u školskim objektima

Uprkos usložnjavanju epidemiološke situacije u vezi širenja korona virusa, izvođenje nastave u školama na području Brčko distrikta za sad nije dovedeno u pitanje. Odjeljenje za obrazovanje će pratiti preporuke Kriznog štaba o čemu će i roditelji učenika biti blagovremeno obaviješteni.

„Imali smo nekoliko slučajeva da je nastavno osoblje pozitivno na Covid-19, oni su u izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je za sada zadovoljavajuće. Infekcija korona virusa do sada je potvrđena kod dva učenika a radi se o slučajevima zabilježenim početkom školske godine“, potvrdio je za Radio Brčko Senad Osmanović šef Odjeljenja za obrazovanje.

On je dodao da će Krizni štab procjenjivati situaciju u narednim danima te da će Odjeljenje poštovati sve preporuke koje se donesu i da će o tome bolagovremeno biti obaviješteni i roditelji učenika. Trenutna epidemiološka situacija je takva da ne zahtjeva da se prekine izvođenje nastave u školama.

Osmanović je dodao da će biti preduzete sve radnje kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje učenika, nastavnika i drugog nastavnog osoblja tokom izvođenja nastave.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!