Brčko

Brčko: Neophodno očuvati stare voćne zasade u Distriktu

Markirati pozicije i očuvati stara višedecenijska stabla voća, kako bi se održale tradicionalne voćne sorte na području Distrikta, aktivnost je koju provodi Voćni klub Brčko.

„Zajedno sa Odjeljenjem za obrazovanje učenicima osnovnih škola podijeljeni su obrasci koje dobrovoljno treba da popune članovi njihovih porodica unoseći podatke postoje li stara voćna stabla u njihovim domaćinstvima. Na ovaj način stvorili bi smo temeljnu bazu podataka koja bi kasnije omogućila stručno „kalemljenje“ takvih voćki radi sadnje novih stabala istog genetskog sastava“, rekao je koordinator Voćnog kluba Savo Lukić. Cijeli posao proširen je i na susjednu općinu Čelić, a rezultati cijelokupne aktivnosti biće sumirani krajem ove i početkom naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!