RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obilaznica konačno puštena u promet

Nakon četiri godine od početka izvođenja radova, danas je za privremeni promet otvorena novoizgrađena obilaznica oko Brčkog u dužini od 18,5  km. Brzina kretanja vozila će biti ograničena na 60 km/h i takav režim će biti na snazi do okončanja tehničkog prijema i potpunog puštanja u saobraćaj obilaznice.

Građani Brčko distrikta a i ostali vozači koji su u tranzitu od danas mogu da koriste  obilaznicu oko Brčkog te time izbjegnu gradske gužve. Nakon određenih problema oko sprovođenja procedure tehničkog prijema obilaznice pronađeno je prijelazno rješenje privremenog puštanja u promet koje omogućava da vozači već od danas koriste ovu saobraćajnicu.

Direktor JP Putevi Miroslav Miškić je istakao ” da je ovo bio jedini način da se  obilaznica koja je završena još u maju mjesecu što prije pusti u upotrebu a da se naknadno sprovode procedure njenog tehničkog prijema”.

Tim povodom najviše rukovodstvo izvršne i zakonodovne vlasti u Brčko  distriktu obišlo je trasu obilaznice ističući da se danas u promet pušta najveći infrastrukturni projekat u  Distriktu koji će u značajnoj mjeri rasteretiti saobraćaj u gradu Brčkom .

Gradončelnik Brčko distrikta Siniša Milić nije krio svoje oduševljenje što je ovaj izuzetno značajan objekat pušten u promet pojašnjavajući “da su žalbe koje omogućava Zakon o javnim nabavkama usložile procedure tehničkog prijema obilaznice i njenog zvaničnog  otvaranja još za najmanje tri do četiri mjeseca”.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić je istakao “da se mora pronaći način kako da se ubrzaju procedure koje propisuje Zakon o javnim nabavkama osobito kada se radi projektima od izuzetnoj javnog značaja za stanovnike Brčko distrikta kao što je  obilaznica”.

Ivica Filipović podpredsjednik Skupštine Brčko distrikta je naglasio “da je puštanje u  promet obilaznice izuzetno značajan događaj za sve stanovnike Brčko distrikta jer će se u značajnoj mjeri rasteretiti saobraćaj kroz grad “.

Radovi na obilaznici su zvanično završeni 15. maja ove godine i od tada teče  procedura odabira izvršioca usluge tehničkog prijema ove saobraćajnice.

Izgradnja obilaznice počela je u avgustu 2015. godine, a prvobitan rok za završetak radova bio je februar 2018.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.