RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Obilježeno 50 godina Fudbalskog kluba “Čelik” Grbavica

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar porodice, omladine i sporta ovog bh. entiteta Selma Čabrić, prisustvovali su juče u brčanskom naselju Grbavica obilježavanju 50 godina postojanja Fudbalskog kluba “Čelik”. Bila je ovo prilika da se odigra i utakmica veterane ove ekipe koja je formirana 1973. godine.

Jedan od kapitena na ovoj utakmici bio je i Petar Đokić koji kao sadašnji član uprave Čelika, prije svega, naglašava da je ove ekipa iznjedrila mnoge poznate fudbalere, ali takođe i puno uspješnih poslovnih ljudi.

„Klub je ostao mjesto okupljanja svih stanovnika ove mjesne zajednice i nakon ratnog perioda uprkos gubicima koje je Grbavica pretrpjela u svakom smislu. Upravo i zbog toga, značaj ovog sportskog kolektiva je veliki, ne samo za ovdašnje stanovnike, već i za cijelo Brčko i Distrikt“, rekao je Petar Đokić.

Đokić je ovu priliku iskoristio da podsjeti kako je usljed ratnih i poratnih migracija Mjesna zajednica Grbavica sa oko 4.500 stanovnika postala jedna od najbrojnijih u Distriktu.

„Sada imamo puno toga što ranije nismo imali. Bogatu i kvalitetno izgrađenu infrastrukturu, imamo reprezentativni školski objekat i, ono što je naročito važno, imamo jako mnogo potencijala u mladom svijetu. Duboko vjerujem da će se ovo naselje dinamično razvijati u budućnosti, te da će FK “Čelik” i dalje epicentar našeg okupljanja i podsticanja na taj pozitivni društveni momenat koji je u svakoj sredini javno važan“, zaključio je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije i ministar energetike u Vladi Republike Srpske.

Prisustvujući svečanosti pedesetog rođendana FK „Čelik“ u Grbavici, ministrica porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Selma Čabrić nije krila zadovoljstvo što se našla u ovoj sredini među onim iskusnim, ali prije svega mladim sportistima, odnosno fudbalerima.

„Moram reći da imamo ovakav jedan sportski kolektiv koji traje pola vijeka, odnosno 50 godina. Ministarstvo porodice omladine i sporta će i dalje nastaviti podržavati sportske kolektive, naročito one koji kao i „Čelik“ imaju višedecenijsku tradiciju“, apostrofirala je Čabrić.

Aktuelni predsjednik FK „Čelik“ Jovica Pudić je prije svega podsjetio na one entuzijaste koji su udarili temelje ovom sportskom kolektivu.

„Organizator osnivanja je bio Nikola Varcaković. Prvu utakmicu „Čelik“ je odigrao 1973. godine sa ekipom “Budućnost Vučilovac” u Vučilovcu, a nesebičnu pomoć prilikom osnivanja imali smo i od Fudbalskog kluba „Zadrugar“ iz Donjeg Rahića“,  naglasio je Pudić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!