Brčko

Brčko: Od sutra počinje anketiranje domaćinstava o informaciono komunikacionim tehnologijama

Fačić je kazala da se drugi dio ove ankete odnosi na 920 domaćinstava, anketa počinje sutra 3. juna, a vršiće se telefonskim putem

Od sutra u Brčko Distriktu počinje anketiranje domaćinstava o informaciono komunikacionim tehnologijama. Paralelno se sprovodi i kontinuirana anketa o radnoj snazi u Brčko Distriktu.

Senija Fačić, rukovodilac Podružnice Brčko, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, navela je da su u prvom dijelu anketiranje domaćinstava o informaciono komunikacionim tehnologijama koji je započeo 20.  maja ove godine, zaključno sa proteklim petkom, telefonski anketirani privredni subjekti na području Brčko Distrikta. Pitanja su postavljana u vezi korištenja računara, mjere zastupljenosti računara i korištenje interneta u obavljanju svakodnevnih poslova.

Fačić je kazala da se drugi dio ove ankete odnosi na 920 domaćinstava, anketa počinje sutra 3. juna, a vršiće se telefonskim putem.

Ona je apelovala na domaćinstva, da ne odbijaju odogovoriti na pitanje anketara. Paralelno se sprovodi i kontinuirana anketa o radnoj snazi u Brčko distriktu. Po prvi put od ove godine, anketa o radnoj snazi je kontinuirana, što znači da se ne radi na nivou godine, nego jednom mjesečno.

Fačić je navela da će biti obuhvaćen veći broj domaćinstava nego u ranijem periodu, a na terenu se nalazi pet anketara koji obavljaju jedan intervju sa domaćinstvnom koji traje oko 45 minuta. Podaci se obrađuju grupno i nema pojedinačnih prikaza da bi se izbjegla bilo kakva zloupotreba.

Cilj ove ankete je doći do tačnog podatka o stvarnom broju zasposlenih u Brčko distriktu, i šire na nivou Bosne i Hercegovine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button