RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Odobrene novčane nagrade učenicima generacije

Foto: Arhiva

Na prijedlog Odjela za obrazovanje na sjednici Vlade Brčko distrikta BiH odobrena je donacija i Program utroška sredstava za dodjelu novčanih nagrada učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Brčko distrikta za školsku 2023./24. godinu.

„Novčana nagrada u ukupnom iznosu od 5.600 KM služi kao određeni stimulans i kao priznanje za one učenike koji su izdvajali više vremena kako bi na kraju postigli kvalitetnije i bolje rezultate u odnosu na druge. Učenicima generacije srednjih škola dodijelit će se po 500 KM, dok će učenici generacije u osnovnim školama dobiti po 300 KM“, kazao je Zoran Bulatović predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta.

Foto: Arhiva

Prema njegovim riječima na prijedlog komisije za Proračun Distrikta ove godine su po prvi put osigurane i donacije za maturante srednjih škola, te će u narednim danima oko 500 maturanata dobiti po 300 KM, a planirano je da se ova aktivnost nastavi i u budućnosti.

„Pored svega navedenog, rebalansom Proračuna za ovu godinu trebalo bi biti usvojeno i povećanje stipendija studentima iz Brčko distrikta, s dosadašnjih 200 na 300 KM, te se na ovaj način pokušavaju stvoriti što bolji uvjeti za sve sudionike obrazovanja u Distriktu“, istaknuo je Bulatović, dodajući kako će i u narednom razdoblju raditi na poboljšanju kvalitete obrazovnog procesa u našem gradu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.