BrčkoKultura

Brčko: Održan Božićni koncert klasične glazbe

Glazbeni dvojac, sopranistica Josipa Hausknecht  uz klavirsku pratnju Davida  Hausknechta, održao je sinoć u Brčkom „Svečani božićni koncert“ u organizaciji Austrijskog kulturnog foruma Sarajevo.

Prema riječima sopranistice dvojac se opredijelio za kapitalna dejala Franza Schuberta, Johannesa Brahmsa, Gustava Mahlera, Huga Wolfa, Richarda Straussa, ali i ali za moderne skladbe Dore Pejačević ( Vjerujem dragi), Margarete Ferek – Petrić i Akosa Banlakya.

Nakon Brčkog, božićni koncert bit će održan danas i u Mostaru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button