RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan sastanak predstavnika udruženja „Turističke zajednice“ i Službe za turizam

U prostorijama Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu i Službe za turizam Vlade Brčko distrikta BiH održan je sastanak predstavnika udruženja „Turističke zajednice“ i Službe za turizam.

Ispred odjeljenja prisustvovao je šef vladine Službe za turizam gospodin Aleksandar Đurić i saradnice Dušanka Pantelić i Marica Markoljević.

Tim povodom je došlo do usaglašavanja o potrebama na promociji turizma u Brčko distriktu, a kao najvažniji zadatak istaknuto je da se u sklopu Javne uprave osnuje Turistička organizacija koja će biti ključna za promociju Brčko distrikta i naših potencijala.

„Turistička zajednica“ realizuje projekat „Podržimo domaće“ odobren od Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu kroz koji promoviše turističke potencijale Brčko distrikta sa akcentom na ideje domaćih proizvoda, njihove potrebe i mogućnosti.

Predsjednik „Turističke zajednice“ Davor Simikić apostrofirao je da će u spotovima i na samom medijskom predstavljanju biti misica turizma gospođica Tanja Karać koja će na ovaj način promovisati naš grad i potencijale i izvan granica BiH.

Šef službe za turizam gospodin Aleksandar Đurić iznio je potrebu za saradnjom civilnog sektora i Vlade Brčko distrikta na izradi Strategije, ali i ekonomske opravdanosti osnivanja ovakve jedne institucije, te zajedničkog predstavljanja na Javnim pozivima međunarodnih donatora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milić i Filipović održali sastanak sa gospodarstvenicima

Radio Brčko

У Сарајеву данас састанак Тегелтије и Пленковића

Radio Brčko

Додик се састао са Милићем у Брчком

Radio Brčko