RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održan Uskršnji koncert Župnog zbora Presvetog Srca Isusova

Župni zbor Presvetog Srca Isusova u Brčkom sinoć je povodom obilježavanja Uskrsa organizovao Uskrsni koncert na kojem su kao gosti učestvovali i članovi Kulturno umjetničkog društva iz Bijele.

„Naš Župni zbor svake godine organizuje prigodne koncerte povodom Božića i Uskrsa i često nastupamo kao gosti po BiH, Crnoj gori i Hrvatskoj iako nas je posljednjih godina korona značajno usporila, te nam je izuzetno drago što nakon ove pauze ponovo možemo nastupati“, kazala je Sanja Matijević, predsjednica zbora.

Sinošnji Uskršnji koncert u župnoj crkvi u Brčkom su izvođenjem duhovnih pjesama uveličali i najmlađi članovi zbora iz Bijele inače članovi Hrvatskog Kulturno umjetničkog društva iz ovog mjesta.

“Naš KUD već duže vrijeme ima ekipu od 20 članova koji pjevaju duhovnu muziku i izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što naši članovi svojim izvedbama mogu uveličati ovaj Uskršnji koncert”, kazao je Stjepan Viljušić predsjednik društva.

Ovaj Župni zbor djeluje već 15 godina u Župi Presvetog Srca Isusova u Brčkom čiji članovi promovišu duhovnu muziku našeg kraja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.