RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Oko 70 omladinaca danas čistilo obalu rijeke Save

Izviđači Brčkog danas su, u saradnji sa prijateljima iz udruženja građana “X-centar” i “Beba više”, organizovali akciju čišćenje obale rijeke Save.

Tim povodom je angažovano oko 70 omladinaca koji su, od ušća rijeke Brke u Savu do ulaza u brčansku luku, u  dužini od 500 metara, pokupili sitni otpad.

Uz navedenu aktivnost, organizovana je i radionica na kojoj je prikazan dio izviđačkih vještina i znanja koja su usvojili mlađi članovi brčanskih izviđača.

Za učesnike je organizovana i kratka plovidba rijekom Savom, a sve navedene aktivnosti su planirane projektom “Izviđački metod za zdravi život” koji je podržala Vlada Brčko distrikta.

Čišćenju obale rijeke Save prisustvovao je i Nedim Hamzabegović, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove koji je, u svoje lično i ime Vlade Brčko distrikta, podržao ovu aktivnost.

“Vlada Brčko distrikta podržava one organizacije čiji rezultati rada su vidljivi odnosno one koji ostavljaju pozitivan trag u društvu bez obzira da li je riječ o kulturi, ekologiji ili nečemo drugom, dok one organizacije koje suštinski ništa ne rade nećemo više podržavati”, rekao je Hamzabegović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.