RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Okrugli stol za mlade poduzetnike 8. novembra od 10:30 u “Tropiku”

U organizaciji Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BIH, a u sklopu “Sajma gospodarstva 2019” (pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH i Privredne komore BD BIH ) sutra, 8.11.2019 godine (petak) od 10:30 do 11:30 h. u prostorijama TC “Tropik” biće održan Okrugli stol za mlade poduzetnike.

Okrugli stol je koncipiran na način da mladi sudionici koji su prošli, otvorili svoja poduzeća, te uspješno posluju, zahvaljujući podsticajnom programu samozapošljavanja, prenesu drugim mladima svoj put “Od ideje do realizacije” vlastitog biznisa.

Na ovaj način želimo potaknuti i ostale mlade da razmisle o pokretanju vlastitog poduzetničkog podhvata, te na taj način, a putem kreativnosti i snalažljivosti opstanu na tržištu rada, a samim tim i egzistencijalnom tlu Distrikta – ističu iz Vijeća mladih.

Okruglom stolu će, pored mladih iz nevladinskog tj. omladinskog sektora, nazočiti i srednjoškolci JU Gimnazije “Vaso Pelagić” i JU Ekonomske škole, te studenti brčanskih fakulteta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Međunarodni sajam privrede počinje u četvrtak

Mirsad Arnautović

Vijeće/Savjet mladih Brčko distrikta već ovog tjedna zasjeda s konkretnim planom rada

Sandra Živković

Izabrano novo rukovodstvo Vijeća/Savjeta mladih Brčko distrikta BiH

Radio Brčko