Brčko

Brčko: Omladinski centar “Vermont” traži otvaranje Prihvatne stanice u Distriktu

Omladinski centar “Vermont” od 25. studenog provodi aktivnost vazanu za borbu protiv nasilja nad ženama i trajat će ukupno 16 dana.

Omladinski centar “Vermont” u suradnji sa OSCE-om i Skupštinom Brčko distrikta, te nekoliko nevladinih organizacija i ove godine organizirala je niz aktivnosti povodom svjetskog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te su ove aktivnosti u sklopu kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“.

„Cilj nam je da se u Brčko distriktu osnuje jedna prihvatna stanica, gdje su Policija i Centar za socijalnu skrb, ali i Odjel za obrazovanje u više navrata skretali pažnju da je Distriktu neophodna jedna takva ustanova“, kazao je Damir Radenković, direktor Omladinskog centra “Vermont”.

„Jedna od aktivnosti koja nas očekuje jeste otvoreni parlament koji će se u suradnji sa Skupštinom Brčko distrikta BIH održati 16. prosinca. Cilj je potaknuti sve zainteresirane građane, predstavnike nevladinih organizacija, predsjenika Mjesnih zajednica ali i učenika iz brčanskih škola da iznesu svoje ideje i prijedloge koje su vezane za dobrobit Distrikta“, dodao je Radenković.

Naime, sutra će povodom kampanje „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ komisija za ravnopravnost polova i komisija za zaštitu ljudskih prava održati tematsku radionicu u velikoj sali Skupštine s početkom u 10 sati. Tema radionice je oblici rodno zasnovanog nasilja sa posebnim osvrtom na analizu i mjere zaštite od seksualnog uznemiravanja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!