RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Optuženi za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića dobili ukupno 118 godina zatvora

Prvostepeni postupak u slučaju svirepog ubistva Edina Zejćirovića, okončan je danas pred Osnovnim sudom u Brčkom izricanjem dugotrajnih zatvorskih kazni za četvoricu optuženih u ukupnom trajanju od 118 godina.

Osnovni sud Brčko distrikta BiH danas je izrekao prvostepene presude za otmicu i svirepo ubistvo u slučaju Edina Zejćirovića. Suan Halilović osuđen je na kaznu od 36 godina zatvora, Nihad Hukić na 32 godine zatvora, Suvad Djedović na 30 godina zatvora i Samid Šabanović na 20 godina zatvora. Na ovu prvostepenu presudu postoji pravo žalbe obje strane.

Otac ubijenog Edina, Enver Zejćirović, zadovoljan je samo maksimalno izrečenom presudom tada mlađem punoljetniku Samidu Šabanoviću, koji je osuđen na 20 godina.

„Mislim da su druge presude takođe trebale biti maksimalne i nakon konsultacija sa našim advokatom, mislim da ćemo uputiti žalbu Apelacionom sudu.

Tužilaštvo distrikta krenulo je od tvrdnje da je Edin Zejćirović nestao pa kroz istragu pronašlo osumnjičene, potom pronašlo leš ubijenog, te za manje od šest mjeseci podiglo optužnicu.

„Prije svega smo zadovoljni što je u ovom predmetu Sud uvažio našu temeljnu kvalifikaciju da se radi o teškom ubistvu za koje su zaprijećene kazne dugotrajnog zatvora i takvu odluku i donio. Vjerujem da je, u jednom predmetu, ovo u istoriji brčanskog pravosuđa najviše zbirno izrečenih godina kazne zatvora, ali ćemo po prijemu presude, odlučiti hoće li biti upućena žalba“, istakao je Glavni tužilac Distrikta Zekerija Mujkanović.

Sud je, inače, optuženima produžio pritvor za još devet mjeseci.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Караџић смирен дочекује изрицање правоснажне пресуде и нада се позитивном епилогу

Radio Brčko

Хрватска: Санадер неправоснажно осуђен на двије и по године затвора

Radio Brčko

Синиши С. из Брчког четири године затвора због изазивања тешке саобраћајне несреће у Лончарима

Radio Brčko