RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Otvoren Javni poziv za dodjelu tekuće donacije mjesnim zajednicama za 2023. godinu

Odjel za stručne i administrativne poslove pri Vladi Brčko distrikta danas je objavio Javni poziv za dodjelu tekuće donacije za mjesne zajednice na području Distrikta za 2023. godinu. Za ovaj Javni poziv iz proračuna Distrikta izdvojeno je 390.000 KM.

Predstavnici mjesnih zajednica koji nemaju nikakvih dugova iz prethodne godine i koji su dostavili financijska izvješća o utrošenim sredstvima za 2022. godinu, od danas mogu aplicirati na Javni poziv za dodjelu novčanih sredstava.

„Svaka mjesna zajednica može dobiti novčana sredstva u iznosu od 5.000 KM, pod uvjetom da je dostavila financijsko izvješće i da je opravdala novčana sredstva iz prethodne godine“, kazao je Zoran Ješić predstojnik Pododjela za podršku mjesnim zajednicama, UG i NVO.

U protekloj godini od 78 mjesnih zajednica, koliko ih ima na području Distrikta, 77 je dobilo ova novčana sredstva, a Zoran Ješić objašnjava da je namjena ovih sredstava uglavnom za tekuće poslove mjesne zajednice, kao što su troškovi za režije, troškovi rada kancelarije, administrativnog osoblja, također sredstva mogu da koriste i za obilježavanje značajnih godišnjica i slično.

„Do sada su 43 mjesne zajednice dostavile na uvid svoje financijsko izvješće iz prethodne godine, od kojih ih je 40 potpuno i oni mogu odmah predati za nova sredstva“, dodao je Ješić. On je napomenuo, da je pored opravdanih sredstava, za dodjelu novih, prilikom apliciranja potrebno dostaviti i plan za utrošak novih sredstva.

Predstavnici mjesnih zajednica koji nisu dostavili financijska izvješća i koji nisu opravdali novčana sredstva iz prethodne godine, to mogu uraditi do 30. rujna do kada je zakonski rok, a Javni poziv ostaje otvoren do utroška sredstava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.