RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Otvorena izložba u Gradskom muzeju

Obilježavanje Dana distrikta nastavljeno je u Gradskom muzeju Brčko predstavljanjem javnosti dugoočekivane prirodnjačke postavke u Muzeju, koja će biti otvorena do daljnjeg.

Naime, u ovu izložbu su uključeni dijelovi jedne privatne zbirke iz Orašja, odnosno paleo-biološki materijal, ostatci pleistocenske mega faune, tj. ostatke krupnih sisavaca koji su živjeli u ovom području za vrijeme Ledenog doba.

„Pošto je riječ o zanimljivim eksponatima koji se relativno rijetko nalaze na ovom području, odlučili smo da im priredimo jednu posebnu izložbu, zajedno s posebnim materijalom koji se od ranije već nalazi u muzejskoj zbirci. To je ujedno i prilika da započnemo jednu temu o kojoj ranije nije bilo riječ o Muzeju, a to je prirodna, odnosno geološka i paleobiološka prošlost ovog područja“, rekla je kustosica Vanja Žigić.

Muzejsku izložbu je, u ime brčanske Vlade, svečano otvorio savjetnik gradonačenika Brčko distrikta BiH Miloš Stankić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Postavljena izložba “Galerija uvreda”

Mirsad Arnautović

U Brčkom održana manifestacija “Europski tjedan sporta”

Sandra Živković

HSS: Podrška Čoviću zalog za buduću konstruktivniju saradnju između hrvatskih stranaka

Sanita Jerković Ibrahimović