Brčko

Brčko: Paralelno teče izrada i usvajanje drugog ovogodišnjeg rebalansa, te budžeta od 280 miliona za narednu godinu

Brčanska Skupština, zajedno sa Vladom Distrikta, gotovo paralelno radi na usvajanju drugog ovogodišnjeg rebalansa, ali i pripremi, te prihvatanju budžeta Distrikta za narednu godinu. Rebalansira se 16 miliona maraka viška prihoda nad rashodima i od toga oko 10 miliona je usmjereno u kapitalne projekte, gotovo tri miliona u poljoprivredu a 1,5 miliona u jačanje privrede.

„Smatram da je prijedlog rebalansa koji je sačinila brčanska Vlada i koji je dobio apsolutnu podršku u prvom skupštinskom čitanju urađen veoma dobro. Gotovo sam siguran da će i javna rasprava zakazana za narednu srijedu doprinijeti još kvalitetnijoj raspodjeli rebalansiranih sredstava“, rekao je predsjednik skupštinske Komisije za budžet Srđan Blažić.

Kad je riječ o budžetu Brčko distrikta za narednu godinu, vrlo brzo bi ovaj temeljni finansijski dokument mogao takođe ući u skupštinsku proceduru.

„Najdalje za petnaestak dana očekujem da Vlada usvoji prijedlog budžeta, te da isti proslijedi nama u Skupštinu. Potom ide standardna procedura dva čitanja i nekoliko javnih rasprava, prije konačnog usvajanja koje će uslijediti do kraja tekuće godine“, naglasio je Blažić.

Inače prema prvoj projekciji, budžet Brčko distrikta BiH za narednu godinu okvirno će iznositi 280 miliona maraka, a njegovo usvajanje do konca decembra, bilo bi drugo za redom, koje je Skupština prihvatila, poštujući zakonom propisani rok, odnosno da budžet za narednu, bude usvojen u staroj fiskalnoj godini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!