RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Počelo cijepljenje zaposlenih u gospodarskom sektoru

U organizaciji Gospodarske komore i Udruge poslodavaca Brčko distrikta u suradnji s Odjelom za zdravstvo, danas je u Agroindustrijskom kompleksu STUDEN Grupe u Brčkom započelo cijepljenje zaposlenih u gospodarstvu, članova udruga iz transportnog, proizvodno-prehrambenog i srodnih sektora.

Odjel za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta u skladu s planom cijepljenja prepoznalo je značaj gospodarske grane u ovoj lokalnoj zajednici te su odlučili da u prioritetnu grupu za cijepljenje uvrste i sve gospodarstvenike kako bi se u vrijeme pandemije gospodarstvo zaštitilo i očuvalo.

Za cijepljenje je prijavljeno oko 300 zaposlenika, a zbog njihove brojnosti bit će cijepljeni na više punktova.

„Ovo je tek jedan od početaka cijepljenja. Mi smo se radi naše lakše organizacije i samog proizvodnog pogona danas našli u jedinoj fabrici šećera i jestivog ulja u BiH, kako bi izvršili cijepljenje, dok cijepljenje za sva ostala gospodarska lica ide kontinuirano u brčanskom Omladinskom centru, a na osnovu popisa koji smo dobili od Udruge poslodavaca i Gospodarske komore“, istaknuo je predstojnik Odjela za zdravstvo, Sead Šadić.

Današnje cijepljenje održano je u prostorijama tvornice „Bimal“ gdje će biti cijepljeno oko 160 prijavljenih djelatnika u gospodarskom sektoru. Ravnateljica Korporativnih komunikacija STUDEN Grupe Nataša Pucar ovom prigodom je izrazila veliku zahvalnost organizatorima cijepljenja na pruženoj prilici da se zaposleni cijepe u krugu tvornice.

„Sama činjenica da se cijepimo ovdje u krugu tvornice je zaista pozitivna, budući da imamo veliki broj zaposlenih koji će se cijepiti. Proces ide dosta dobro i vjerujem da će sve proći u najboljem redu“, rekla je Pucar.

Današnjem otvaranju cijepljenja zaposlenih u gospodarskomm sektoru, prisustvovao je i potpredsjednik Upravnog odbora Gospodarske komore Distrikta Velibor Jakić, te se ispred Udruge poslodavaca i Gospodarske komore zahvalio Vladi Distrikta što ih je prepoznala kao važan segment ove lokalne zajednice te im omogućila priliku da se cijepe i dostatan broj cjepiva za sve prijavljene djelatnike.

Na području Brčko distrikta do sada je prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa primilo preko 2.500 građana, dok je recijepljeno njih oko 700.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U posljednja 24 sata dvoje novozaraženih koronavirusom

Radio Brčko

Početak cijepljenja protiv sezonske gripe izazvao velike gužve ispred JZU

Sandra Živković

Izlagači iz BiH i regije, tematski dani i bogat popratni program na ovogodišnjem Mostarskom sajmu

Radio Brčko