RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Počeo upis treće generacije polaznika Škole šaha Šahovskog kluba „Magnus“

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine osnovan je 2017. godine i iste godine počeo s aktivnim radom. Iako relativno mladi na šahovskoj sceni, iz kluba kažu da su zadovoljni plasmanom i prezentacijom. Klub redovno učestvuje na domaćim i internacionalnim takmičenjima, kako u zemlji tako i inostranstvu. Osim članova, klub okuplja i rekreativce ljubitelje šaha, na brojnim druženjima u cilju promocije i širenja interesa za ovaj sport.

Pod okriljem ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine djeluje i Škola šaha, za najmlađe.

ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine s ponosom ističe da svoj razvoj i rast fokusira na radu s najmlađima, uzrasta od 6 do 16 godina, upravo kroz rad Škole šaha. „Kako oni budu rasli, tako ćemo i mi“, kažu iz uprave kluba.

Škola šaha nudi polaznicima redovne treninge i učešća na takmičenjima, kako u ligama i turnirima u našoj zemlji tako i u inostranstvu. Polaznici škole šaha već dvije sezone redovno učestvuju na takmičenjima kadetske lige.

U ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ističu da su ove godine u misiji nastavka rada Škole, unapređenja i promovisanja u cilju širenja članstva ali i ljubavi prema ovoj vještini.

Škola će treću godinu rada obilježiti treninzima koji počinju 2. oktobra 2019. godine a početak rada s novom generacijom polaznika predviđen je isti dan, do kada traju i upisi novih polaznika.

„I ove godine otvaramo vrata novim polaznicima u Školu šaha i radujemo se širenju ekipe i znanja o igri na crno-bijelim poljima. Naši polaznici imat će priliku naučiti tehniku igre i takmičarska pravila koja će primjenjivati na nastupima u našoj zemlji ali i inostranstvu. Cilj nam je da s vremenom postanemo prepoznatljivi na šahovskoj sceni a to je moguće jedino uz podmladak i rad s njima.“ – izjavio je predsjednik ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, Amir Sinanović.

Uprava ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine ovom prilikom poziva sve zainteresirane za Školu šaha da se učlane u ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 6, Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, te ohrabruje najmlađe polaznike, uzrasta od 6 do 16  godina, da se priključe radu Škole šaha. Dodatne informacije o treninzima i radu ŠK „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine i Škole šaha, zainteresovani mogu dobiti na facebook stranici www.facebook.com/MagnusBrckoBiH, ili kontaktom na telefon +387 60 30 53 680 i email: sah.brcko@gmail.com, te lično u prostorijama Kluba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Седмогодишњи Слободан Пишталовић – вицешампион Српске

Admir Kadrić

Упис у шаховску школу „Велемајстор“ до 20.априла

Admir Kadrić

Brčko: Šahovski klub „Magnus“ organizuje dva šahovska turnira

Radio Brčko