Brčko

Brčko: Podržite borbu protiv nasilja nad djecom dolaskom na predstavu ”Gnijezdo ljubavi”

U srijedu, 19.12.2018. u 12.00 časova, u Domu kulture u Brčkom, biće odigrana humanitarna predstava za djecu i mlade „Gnijezdo ljubavi“. Ista predstava biće izvođena i u četvrtak, 20.12.2018. u 18.00 časova, u Narodnom Pozorištu u Tuzli.

Predstava je nastala kao zajednički projekat IN fondacije, namijenjena je djeci uzrasta od 8 do 14 godina, a bavi se vrlo aktuelnom temom – nasiljem i prevencijom nasilja kod djece i mladih. Režiju predstave potpisuje glumica Narodnog pozorišta RS, Slađana Zrnić, dok glavne uloge igraju Duško Mazalica, Branka Mišić i Senad Milanović.

Sav prihod od prodaje ulaznica po cijeni od 3 KM u Brčkom, odnosno 4 KM u Tuzli, ide za podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“, u sklopu programa prevencije nasilja u životima djece i mladih u BiH koji provodi IN fondacija (fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i mladih u BiH) za otvaranje dva nova dnevna centara „Gnijezdo“.

Dnevni centri „Gnijezdo“ svakodnevno okupljaju više od 300 mališana koji dolaze iz problematičnih i često socijalno ugroženih porodica. Kroz različite usluge nastojimo da pružimo podršku kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo i tako ostvarile puni potencijal za svoj rast i razvoj. Jedan od takvih modela je Dnevni centar ‘Gnijezdo’, koji pruža podršku djeci u riziku koja dolaze iz disfunkcionalnih porodica.

Kroz različite programske intervencije IN fondacije na godišnjem nivou obuhvaćeno je više od 10.000 djece i mladih, oko 4.000 roditelja i 1.500 profesionalaca, u više od 150 škola, obuhvatajući jednu trećinu zajednica širom države.

Kampanjom „Gnijezdo ljubavi“ želimo informisati javnost da je briga šire zajednice o zdravlju, sigurnosti i zaštiti najranjivijih, najbolji pokazatelj snage ili slabosti svakog društva. Zato pozivamo sve pojedince i društveno odgovorne kompanije da aktivno podrže rad i otvaranje dnevnih centara, čiji programski sadržaji pomažu djeci u riziku kako bi im se omogućilo sigurnije odrastanje“.

Pozivamo vas da prisustvujete izvođenju predstava i kupovinom ulaznice pružite podršku kampanji „Gnijezdo ljubavi“ kako bi najranjivije kategorije našeg društva imale sigurnije i bezbrižnije djetinjstvo.

Podršku tokom cijele godine možete pružiti članstvom i donacijom klubu prijatelja djece IN fondacije „Klubko“, a aktivnosti pratite putem sajta www.infondacija.org kao i na društvenim mrežama, putem zvanične Facebook stranice i Instagram naloga IN fondacije, uz korišćenje hashtag-a #gnijezdoljubavi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button