RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pojačan interes poljoprivrednika iz Distrikta za projekte donacije Vlade Mađarske

Saradnja Vlade Republike Srpske i Vlade Mađarske, u projektu povoljne kupovine poljoprivrednih mašina za proizvođače u ovom BH entitetu i na području Distrikta se nastavlja.

„Nakon što smo tokom prošle godine imali odziv 850 poljoprivrednika kojima je za nabavku mašina osigurana donacija Mađarske Vlade od 70 procenata, odnosno maksimalnih 25.000 eura po zahtjevu za kupovinu mašina i u ovoj godini smo pokrenuli novi ciklus susreta sa poljoprivrednicima“ rekla je u ime Fondacije za održivi razvoj „Progresos“ drektorica Andera Jaglica, dodavši da je do sada isporučeno 350 mašina, te da isporuka još uvjek traje.

Kada je riječ o Distriktu četrdsesetak poljoprivrednika je nabavilo mašine na osnovu pomenutog projekta, a  100-nak ih je prisustvovalo prezentaciji nastavka projekta, koja je upriličena u ovdašnjem Omladinskom centru.

„S obizor na sam interes poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz oblasti poljoprivredne proizvodnje i na ovoj edukaciji odnosno razgovorima, gotovo smo sigurni da će interes za ovu vrstu donacije i za područje Distrikta, biti veće nego predhodni put“ zaključila  direktorica Andrea Jaglica, uz podsjećanje da je javni poziv u ovom ciklusu otvoren do 14 oktobra tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!