RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Pokrenuta inicijativa za potpuno besplatne lijekove za covid pacijente

Analizirajući aktuelnu situaciju sa pandemijom koronavirusa u Distriktu, na sjednici brčanskog Parlamenta konstatovano je da se broj oboljelih smanjuje, što je ilustrovano podatkom da je primjerice šestog aprila na bolničkom liječenju bilo 145 pacijenata, a da ih je danas dvije trećine manje.

Resorna skupštinska komisija je, u ovom kontekstu, predložila, a zastupnici brčanske Skupštine prihvatili, da se iznađe način, da ampularna terepija, ali i drugi lijekovi koje koriste oboljeli od kovida, uz jedan dio probiotika, padne na teret budžeta odnosno bude potpuno besplatan za pacijente.

U tom kontekstu JZU Medicinski centar Brčko i Fond zdravstva Distikta, imaju rok od deset dana, da dostave popis lijekova i njihove budžetske implikacije, kako bi ovu listu brčanski Parlament čim prije usvojio.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novi članovi vlade danas polažu zakletvu

Radio Brčko

Brčanski Parlament odobrio korištenje poslovnih prostora bez naknade

Admir Kadrić

У Клиничком центру Војводине 90 ковид пацијената, међу њима и труднице

Radio Brčko