RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija lišila slobode dva lica osumnjičena zbog napada na lice M.D.

Foto: Arhiva

Policija Brčko distrikta BiH je dana 20.08.2023. godine obavijestila javnost o fizičkom napadu i počinjenom krivičnom djelu na štetu lica M.D. iz Brčkog.

Nakon izvršenog uviđaja na licu mjesta, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u kontinuitetu, planski i sistematično preduzimali potrebne istražne radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Nakon utvrđivanja određenih činjenica, policijski službenici Policije prikupili su dokaze za dva lica koja se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela, te su dana 23.08.2023. godine lišili slobode lice S.S., rođen 1982. godine u Brčkom gdje je i nastanjen i lice M.A., rođen 1989. godine u Brčkom gdje je i nastanjen, oba zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo ‘’Laka tjelesna povreda’’ iz člana 170. stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, a u vezi s članom 31. istog Zakona.

Dana 24.08.2023. godine navedena lica su, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predata u dalju nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, pod nadzorom Tužilaštva i u skladu sa naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nastavljaju provođenje radnji dokazivanja, uključujući i potrebna vještačenja u cilju rasvjetljavanja svih ostalih okolnosti pod kojima je ovo krivično djelo izvršeno.

O rezultatima daljih istražnih radnji javnost će biti blagovremeno informisana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.