RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Potpisan Ugovor sa deponijom u Zvorniku o prihvatu čvrstog otpada

Delegacija Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, predvođena šefom Zoranom Bulatovićem, juče je u Zvorniku potpisala Ugovor o deponovanju čvrstog otpada na regionalnu deponiju „Crni vrh“.Ugovor je vrijedan gotovo tri miliona maraka i potpisan je na rok od četiri godine. „Ovo je prvi, veoma važan, korak koji nam omogućava da u narednoj fazi okončano već započeti odabir, odnosno nabavku vučnog vozila i dvije samokompaktirajuće prikolice za otpad, kao i izgradnju pretovarne rampe na području Distrikta. Sve ovo bi trebalo biti okončano, i odvoz čvrstog otpada ka Zvorniku, započet na proljeće naredne godine“,rekao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade Zoran Bulatović.

Za opštinu Zvornik, a posebno za Regionalnu deponiju „Crni vrh“, Ugovor o saradnji sa Distriktom ima višestruki značaj. „Prije svega, dokazujemo da smo prepoznati u svom poslu, jer Brčko je deseto područje u BiH koje čvrsti otpad odlaže na našu deponiju. Pored toga, visina ugovora nas dodatno obavezuje na maksimalno profesionalan odnos u pružanju usluga prema Distriktu“, kazao je direktor Regionalne deponije „Crni vrh“, Aleksandar Vračević. Odvoz otpada prema Zvorniku praktično omogućava, ekološko zatvaranje trenutne deponije u Brčkom, što je naredna faza cijelog projekta. „Paralelno sa ovim poslom odjeljenje će činiti maksimum, vjerujem zajedno sa brčanskom Vladom i Skupštinom, da na već utvrđenoj lokaciji osiguramo otvaranje Centra za ekološko upravljanje otpadom u Distriktu, što je i krajni cilj cijelog projekta“, kazao je šef Odjeljenja za komunalne poslove brčanske Vlade, Zoran Bulatović. Inače, sa okončanjem cjelokupnog projekta biće na najsavremeniji i najkvalitetniji način riješeno višedecenijsko pitanje odlaganja čvrstog otpada na ovom području.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Zvorniku uhapšena dva lica zbog krijumčarenja migranata

Radio Brčko

Високи представник Кристиан Шмит данас у званичној посјети Брчко дистрикту

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovana četiri nova slučaja virusa korona

Radio Brčko