Brčko

Brčko potražuje od Bobar banke 3,1 milion KM

Direkcija za finansije Brčko distrikta od Bobar banke u stečaju, osim priznatog potraživanja od 2,5 miliona KM, potražuje i osporenih 631.150 KM po osnovu zakonske zatezne kamate.

Glavna rasprava u ovom sporu zaključena je juče pred Okružnim privrednim sudom u Bijeljini, a presuda će biti donesena 23. aprila.

U dokaznom postupku u ovom sudskom sporu saslušana je vještak ekonomske struke Ljiljana Ilić. U dopunskom nalazu i mišljenju ona je utvrdila priznata potraživanja Direkciji za finansije Brčko distrikta u iznosu od 2.507.019 KM, kao i to da su osporena potraživanja na ime zakonskih zateznih kamata za period od 22. novembra 2014. do 15. februara 2017. godine dostigla iznos od 631.150 KM.

Ugovor o oročenju 2,5 miliona KM Direkcije za finansije Brčko distrikta u Bobar banci sklopljen je 29. jula 2013. godine. Obračunata, a neuplaćena redovna kamata na depozit, zaključno sa 21. novembrom 2014. godine iznosila je 7.019 KM.

Punomoćnik tužene Bobar banke u stečaju osporio je postavljeni tužbeni zahtjev.

Izvor: capital.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button