RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Potvrđena infekcija salmonelom kod četiri osobe

Iz Pododjela za javno zdravstvo Brčko distrikta potvrdili su danas da je, u vremenu od 14. do 19. septembra, kod troje djece i jedne odrasla osobe, otkriveno trovanje salmonelom.

dr Anđa Nikolić

Šefica ovog pododjela, dr. Anđa Nikolić, je istakla da je utvrđeno da su sva navedena lica konzumirala sladoled u jednom ovdašnjem ugostiteljskom objektu i da je to uzrok infekcije salmonelom.

Nakon izvršene dodatne analize i uzimanja uzoraka u navedenom objektu potvrđeno je prisustvo ove bakterije u sladoledu i taj nalaz je proslijeđene na dalje postupanje  Inspektoratu Brčko distrikta.

Dr. Nikolić je pojasnila da se trovanje salmonelom manifestuje bolovima u stomaku, mučninom i intezivnim prolivom što traje četiri do šest dana, a oboljeli sa ovakvim simptomima treba da potraže ljekarsku pomoć.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas je svjetski dan sladoleda

Radio Brčko

Brčko: Kazna zbog salmonele 2. 050 maraka

Sanita Jerković Ibrahimović

Na tri farme u Kantonu Sarajevo potvrđeno prisustvo salmonele

Radio Brčko