RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Predstavom “64” beogradskog Ateljea 212 nastavljeni Susreti, večeras pred publikom dramski komad „To nikad nigdje nije bilo“

Predstavom Ateljea 212 iz Beograda „64“ autorice Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović sinoć su nastavljeni regionalni 38. Susreti pozorišta BiH u Brčkom.

U odličnoj predstavi „64“ Tena Štivičić, dramski ogoljava intimu mladog savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja potomstva, ali i neostvarenih društvenih karijera. Neostvarenost se manifestira na ličnom, ali i na širem društvenom planu. Naravno, u sve su upleteni, svako iz svog, uglavnom nevoljnog ugla, članovi porodice, komšiluk i nezaobilazni ljekar.

U pratećom programu Sureta pozorišta/ kazališta u Brčkom u Domu kulture predstavljena je monografija  „VELIKAN HRVATSKOG GLUMIŠTA – FABIJAN ŠOVAGOVIĆ“.

Učešće u predstavljanju uzeli su Anja Šovagović, Srećko Šestan, intendant u HNK Split, Srđan Vukadinović, Jakov Amidžić i Danijela Regoje.

Večeras u 19.30 sati u Domu kulture, kao treća takmičarska predstava, nastupa Narodno pozorište Sarajevo sa dramskim komadom „To nikad nigdje nije bilo“ u režiji Dine Mustafića i autora teksta Tvrtka  Кulenovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Region: Sarajevo i Beograd među prvih pet gradova sa najzagađenijim vazduhom

Vladimir Matijević

Pjevačica Romana Panić puštena iz australskog zatvora, sada čeka deportaciju za Beograd

Radio Brčko

Beograd za novogodišnje praznike zaradio oko 100 milijuna eura

Radio Brčko