RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Projekti stambenog zbrinjavanja Roma biće nastavljeni i naredne godine

Brčanska Vlada prihvatila je izvještaj o realizaciji Akcionog plana za rješavanje problema Roma u oblasti zapošljavanja, stambenog i infrastrukturnog zbrinjavanja, te zdravstvene zaštite za period 2017-2020, koji je zajednički realizovan sa odgovarajućim ministarstvima državnog nivoa.

Petar Vrhovac

„U oblasti stambenog i infrastrukturnog zbrinjavanja, samo tokom ove godine, realizovali smo nekoliko značajnih projekata među kojima je obnova pet kuća za romske porodice u naselju Prutače, te izgradnja više od 300 metara kvallitetnog puta u istom naselju. Vrijednost samo ova dva projekta je veća od 250.000 maraka“, rekao je šef resornog odjeljenja Vlade Distrikta, Petar Vrhovac.

Inače već se priprema Akcioni plan koji će imati za cilj podići uslove života Roma za period 2021-2025, za koji je, kad je riječ o Distriktu i pomenutoj oblasti, već planirano 225.000 maraka, a od čega će 65.000 biti izdvojeno iz budžeta Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Реализован пројекат стамбеног збрињавања за три ромске породице

Vladimir Matijević

Брчко: Одређен начин расподјеле средстава за стамбено збрињавање избјеглица и расељених особа

Radio Brčko

Brčko: Tri stambene jedinice za romske obitelji

Sandra Živković