RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Protekli vikend i više nego uspješan za članove škole plesa “Mambo”

Podmladak škole plesa “Mambo” je nastupio na Tuzla Dance Festivalu gdje su u konkurenciji klubova iz BiH i okruženja osvojili veliki broj medalja, kako u pojedinačnim kategorijama, tako i sportsko-plesnim parovima i sportskim formacijama.

Isti dan, drugi dio ovog brčanskog sportskog kluba, nastupio je u Skoplju, na WDSF World Open turniru, najvećem rangu turnira iz zvaničnog kalendara Svjetske sportske plesne federacije.

Naime, sportsko plesni par Giacomo Lazzarini i Michelle Nazarenus, državni prvaci BiH, zvanično su nastupiliu prvi put kao par na turniru iz kalendara WDSF-a i dokazali da se na njih u budućnosti itekako može računati kada su u pitanju svjetske medalje.

Oni su u konkurenciji 60 sportsko plesnih parova iz 25 država u Areni Boris Trajkovski u Skoplju osvojili prvo mjesto i na najbolji način započeli svoju novu priču kao sportski par. Iako se radi o najvišem rangu turnira, gdje su nastupili najbolji parovi na svijetu, Giacomo i Michelle su dokazali kvalitet koji posjeduju i najavili odlične rezultate kojih će sigurno biti u narednom periodu.

Njih za 14 dana već očekuje novi turnir, WDSF World Open Paphos 2019, koji će se održati na Kipru.

Taakođe, naš grad će 15. juna ugostiti najbolje sportsko-plesne parove iz čitavog svijeta, na zvaničnom turniru iz kalendara WDSF-a, WDSF World Open Brčko Championship 2019.

Prošle godine, naš grad je bio domaćin najboljim plesnim parovima iz čak 31 države.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Македонско Министарство одбране огласило продају службених паса

Radio Brčko

Pobjednici “24. Vidovdanske trke” Brčak Mlađen Samardžić i Matea Koštro iz Hrvatske

Radio Brčko

Проглашени побједници литерарног конкурса „Двадесет двије су ми године”

Radio Brčko