RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Raspisan tender za nastavak radova na izgradnji gradskog stadiona

Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta je raspisao postupak javne nabave za nastavak radova na izgradnji ‘Gradskog stadiona’, čime je pokrenuta četvrta faza izgradnje ovog dugoočekivanog objekta.

Procijenjena vrijednost nabave u okviru ove faze izgradnje je 6.200.000 KM bez uračunatog PDV-a, a planirano je provođenje postupka e-aukcije.

Ova faza izgradnje gradskog stadiona obuhvaća oko 520 pojedinačnih stavki definiranih tenderom, a predstojnik resornog Odjela Ratko Stjepanović kaže kako s obzirom na značaj radova očekuju veliki odziv izvođača radova.

„To je ozbiljan posao za koji očekujemo da će se prijaviti ozbiljni izvođači radova, naravno, predviđene su odgovarajuće garancije i određene specifikacije koje trebaju da zadovolje javne ponuđače u tom poslu. Ovo je višedecenijski projekt koji je stajao dosta dugo i uslijed tog stajanja došlo je do propadanja određenih stvari, tako da ovaj tender i obuhvaća odgovarajući antikorozivnu zaštitu elemenata koji su bili izloženi atmosferskim prilikama, dakle nisu bili zaštićeni, da se prvo sanira to pa da se ide u dalji nastavak izgradnje gradskog stadiona“, rekao je Stjepanović.

Prema njegovim riječima, u idealnom scenariju postupak provedene javne nabave trebao bi biti okončan do kraja ove godine, ukoliko ne bude većih problema i žalbi.

„Ako bismo imali početkom siječnja zaključen ugovor s najpovoljnijim izvođačem, rok za izvođenje ovih radova je 15 mjeseci. No, mi se nadamo da će krajnji rok ipak biti dosta kraći, ali to sve sad ovisi o kvaliteti izvođača kojeg dobijemo, vremenskim prilikama i od toga koliko je neophodno da se svi ovi poslovi provedu“, kaže Stjepanović.

Rok za prijam ponuda po raspisanoj javnoj nabavi je 28. listopad tekuće godine, a završetkom ove faze izgradnje, Brčko će biti korak bliže suvremenom stadionu koji će moći primiti 8.000 gledatelja i koji će zasigurno značajno povećati kapacitet za sport u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.