Brčko

Brčko: Rukovodstvo SD prešlo u Narod i Pravdu Brčko distrikta BiH

Konaković je kazao da politički lideri, uz izuzetak Milorada Dodika, zaobilaze ovaj prostor, a da NiP smatra da je Brčko distrikt BiH od iznimne važnosti za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Danas je u foajeu Doma kulture Brčko održana press konferencije sa temom “Prelazak užeg rukovodstva SDBiH  Brčko distrikt BiH u Narod i Pravdu”.

Medijima se prvi obratio predsjednik Socijaldemokrata (SD) BiH Brčko distrikta BiH, Jasmin Krako koji je kazao da je situacija u Brčkom, što se tiče života, sve gora i gora i da oni koji trenutno vladaju Brčko distriktom ne rade ništa da stvari dovedu u najbolji red.

On je pojasnio da je razlog njegovog i prelaska rukovostva SD Brčko u Narod i Pravdu činjenica da ovu stranku (NiP) čine mladi, obrazovani i školovani ljudi koji su spremni da se uhvate u koštac sa svim problemima koji su stavljeni ispred nas.

Šef poslaničkog kluba Naroda i Pravde Brčko distrikta u brčanskoj Skupštini, Damir Bulčević, uz ostalo, rekao je da je Skupština Brčko distrikta usvojila budžet za 2021. godinu koji nije ni razvojni, ni socijalni, a najmanje je strateški i planski dokument.

On je sve političke subjekte u Distriktu pozvao da ne razmišljaju samo politikantski, nego i humano, u pravcu podizanja kvaliteta života građana Brčko distrikta.

Predsjednik Naroda i Pravde BiH Elmedin Konaković, ponudio je časnu političku borbu u Brčko distriktu i BiH tvrdeći da će Narod i Pravda barem djelimično zaustaviti probleme u državi Bosni i Hercegovini.

Konaković je kazao da politički lideri, uz izuzetak Milorada Dodika,  zaobilaze ovaj prostor, a da NiP smatra da je Brčko distrikt BiH od iznimne važnosti za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button