RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Skupština podržala Plan preraspodjele neraspoređene dobiti JP “Putevi”

Prijepodnevni nastavak dvadesete redovne sjednice brčanske Skupštine okarakterisala je analiza raspodjele neraspoređenog viška prihoda 2017. i 2019. godina u JP “Putevi” Brčko, te rasprava o davanju saglasnosti na Poslovni plan JP “Komunalno” Brčko za ovu godinu.

„Višak neraspoređenih prihoda iz 2017. i 2019. je oko 4,5 miliona maraka i ova sredstva će biti utrošena u dalju putnu infrastrukturu u Distriktu i to prema planu i dinamici koju usvoji ovdašnja Skupština. Kad je riječ o izgradnji kružnih tokova, po prvobitnoj odluci iz 2017. godine bilo ih je predviđeno sedam, a urađen je samo onaj na Ilićki. Priorite dajemo onim lokacijama na kojima su riješeni imovinski odnosi, a to su raskrsnica kod stadiona, potom kod „kuglane“, te raskrsnica na izlazu iz „Š“ naselja. Bar dva od pomenuta tri kružna toka biće završena do kraja ove godine“, rekao je direktor JP “Putevi”, Vlado Jevtić.

Aktivno se radi i na pripremi neophodne dokumentacije i za druge raskrsnice, one kod „Izbora“, „Belamioniksa“ i kod „Kasina“, kako bi svih sedam kružnih tokova u gradu čim prije bilo završeno. Skupština je prihvatila pomenuti plan aktivnosti kao i onaj koji se odnosi na preraspodjelu ostvarene dobiti JP “Putevi”.

Puno više diskusija kao i pitanja izazvao je Plan rada JP “Komunalno” za tekuću godinu, a zastupnik HDZ-a dr Borislav Đulabić kaže da mu struktura rashoda u finasijskom planu nije dovoljno jasno rasčlanjena već je kumulativno prikazana i zbog toga nije spreman pooidržati ovakav finasijski plan JP “Komunalno” za tekuću godinu.

Rasprava o ovom dokumentu je nastavljena i nakon pauze za ručak, a do kraja ovog zasjedanje zestupnici trebaju apsolvirati još 19 tačaka, da bi odmah nakon toga, bila započeta nova 21 redovna sjednica Skupštine distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U protekloj godini u Brčkom izdano oko 11.500 dnevnih parkirnih karata

Sandra Živković

Brčko: U iščekivanju novog snijega

Mirsad Arnautović

Brčko: Izgradnja kružnih tokova u gradu prolongirana za sljedeću godinu

Radio Brčko