Brčko

Brčko: Stvaranje nepotrebnih gužvi prilikom javljanja na Zavod za zapošljavanje

Kako bi se ispoštovale preporučene epidemiološke mjere, te smanjile nepotrebne gužve prilikom prijavljivanja, Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je od prvog juna uveo raspored ovjere kartona po abecednom slovu prezimena.

Uprkos navedenom, u proteklih nekoliko dana svakodnevno dolazi do nepotrebnih gužvi u jutarnjim satima koje mogu dovesti u opasnost zdravlje korisnika, a uposlenicima u Zavodu otežavaju rad.

Javljanje na Zavod po abecednom redu je upravo uvedeno kako bi se smanjila mogućnost gužvi i situacija koja se dešava posljednjih nekoliko dana prije svega u jutarnjim satima je upravo ono što nismo željeli ističu u  brčanskom Zavodu za zapošljavanje.

Direktor Zavoda Vlado Jevtić naglašava da je prethodnih jutara bila praksa da korisnici Zavoda počinju dolaziti na ovjeru i po sat vremena prije zvaničnog početka rada ove institucije što je nepotrebno.

“Stvaranjem gužvi tokom jutarnjih sati, građani rizikuju svoje zdravlje jer sve ove mjere su uvedene upravo kako bi se omogućilo održavanje preporučene distance među korisnicima”, naglašava Jevtić

Iz ovog Zavoda podsjećaju građane da je otvoreno sedam šaltera za javljanje te da ovjeru kartona mogu raditi  sve do 15 sati svakim radnim danom po ranije utvrđenom rasporedu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button