RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Tokom vikenda četiri saobraćajne nezgode u kojima je povrijeđeno devet lica

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja koji obuhvataju tri krivična djela iz oblasti imovinske prirode i to jedna krađa iz člana 280 stav (1), te dvije teške krađe iz člana 281 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira i to dana 10.06.2023. godine u 01.34 sati kada su policijski službenici slobode lišili B.D. rođenog  1975. godine u Njemačkoj, nastanjen u Brčkom, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. i 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojoj je devet lica povrijeđeno, od čega je pet osoba zadobilo teške tjelesne, dok su  četiri lica zadobila lake tjelesne povrede.

– Izdvajamo događaj od dana 11.06.2023. godine kada je Policiji prijavljeno da se u mjestu Trnjaci u blizini jednog ugostiteljskog objekta dogodila saobraćajna nezgoda. Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i utvrdili da su u ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala dva motorna vozila marke „Škoda”, te da su četiri lica povrijeđena, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. U saobraćajnoj nezgodi jedno lice je lakše povrijeđeno, dok su dva lica zadobila teške tjelesne povrede, od kojih je jedno lice transportovano na UKC Tuzla. Saobraćaj na ovoj dionici puta bio je obustavljen sve do 16.10 sati zbog vršenja uviđaja na licu mjesta, kada je ponovo usposatvljeno neometano odvijanje saobraćaja.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 16 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih jedan nije imao navršenu 21 godinu starosti, jedan koji je vozilom upravljao prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao vozilom a utvrđeno je da ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije, jedan jer je upravljao neregistrovanim vozilom, dva vozača jer u vozačnim dozvolama nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju od kojih je jedan imao pridodatu prikolicu ručne izrade, zatim dva vozača koji su vozilima upravljali nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i jedan koji je upravljao preopterećenim vozilom.

OSTALO:

– Policiji Brčko distrikta BiH je dana 09.06.2023. godine u 13.57 sati prijavljeno da je u ulici Svetozara Ćorovića u šahti pronađeno NN muško lice u beživotnom stanju. Odmah nakon prijave policijski službenici PBD BiH su izašli na lice mjesta i preduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, te utvrdili da je riječ o licu inicijala H.F. rođenom 1945. godine, nastanjen u Brčkom. Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Od starne Tužilaštva Brčko distrikta BiH naređena je obudkcija koja je izvršena dana 11.06.2023. godine kojom prilikom je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti odnosno da je smrt nastupila padom navedenog lica u šaht u kojem se nalazila voda. Usljed čega je došlo do gušenja istog. Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da se radi o nesretnom slučaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.