RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U 2022. godini specijalno vozilo “Pauk” premjestilo 38 vozila

Tijekom prošle godine Jedinica prometne policije Brčko distrikta BiH, specijalnim vozilom “Pauk” je premjestila ukupno 38 nepropisno parkiranih vozila, što predstavlja povećanje u odnosu na isto razdoblje 2021. godine.

„Iznos kazne za nepropisno parkiranje vozila je 40 KM, dok je odlukom o utvrđivanju visine naknade troškova obavljanja određenih poslova Policije Brčko distrikta, predviđena naplata za troškove rada specijalnog vozila “Pauk” prilikom izmještanja vozila, a ona s pdv-om iznosi 70,20 KM“, kazala je Dževida Hukičević glasnogovornica Policije Brčko distrikta.

Osim kažnjavanja nesavjesnih građana za nepropisno parkiranje vozila od strane policijskih službenika i građani Brčko distrikta mogu podnijeti prijavu u policiju za nepropisno parkiranje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta uhitila četiri osobe zbog nepoštivanja propisane samoizolacije

Sandra Živković

Policija Brčko distrikta BiH uhapsila S.B. zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz oblasti izbornih procesa

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta BiH privremeno oduzela još dva motorna vozila

Radio Brčko