RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U četvrtak počinje javni uvid u nacrt Regulacionog plana “Zona industrije i rada – Interplet“

U Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove u toku su pripreme za javni uvid u nacrt „Regulacionog plana “Zona industrije i rada – Interplet“ u Brčko distriktu koji će se održati ove sedmice. Također, u pripremi su još četiri regulaciona plana koja su veoma značajna za dalji razvoj Brčko distrikta.

Nakon što je završen javni uvid u nacrt Regulacionog plana dijela stambenog naselja “Mujkići II” u Brčko distriktu BiH, Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove ove sedmice održat će i javni uvid u Regulacionog plana industrijske zone Interplet. Aida Akšamić, viši stručni saradnik za prostorno plansku dokumentaciju rekla je da površina koju obuhvata ovaj regulacioni plan iznosi oko 81 hektar.

„Nacrt Regulacionog plana “Zona industrije i rada – Interplet“ bit će izložen u četvrtak  u holu brčanskog Doma kulture i bit će dostupan do 8. septembra svakog radnog dana od 08:30 do 14:30 sati.  Javna rasprava održati će se 01.09.2023. godine u Sali Doma kulture Brčko sa početkom u 10 sati“, dodala je Akšamić te istakla da je izradu ovog Regulacionog plana radio Zavod za planiranje, projektovanje i razvoj Brčko distrikta.

Akšamić kaže da su do sada održane ukupno dvije javne rasprave i uvid u regulacione planove ove godine te dodala da su građani iskazali zainteresovanost i da su dali svoja mišljenja i prijedloge za izmjenama i dopunama regulacionih planova. Prema njenim riječima u fazi izrade su još četiri regulaciona plana za koje se iz ovog Odjeljenja nadaju da će biti održana javna izlaganja do kraja godine. Ona je istakla kako se nada da će građani također uzeti učešće u javnim raspravama.

„U izradi je izmjena i dopuna regulacionih planova „Historijsko gradsko jezgro“ u Brčkom, Regulacioni plan „Brčko Novo“, Regulacioni plan dijela stambenog naselja „Brezik I“ u Brčkom te Regulacioni plan dijela stambenog naselja „Brezik II“, kazala je Akšamić.

Svi zainteresovani građani poslije objavljivanja regulacionog plana industrijske zone Interplet moći će ostvariti uvid u predloženi nacrt plana te se izjasniti i dati svoje pismene primjedbe.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Izmjena dijela regulacionog plana Distrikta radi izgradnje Omladinskog kulturnog centra u Grčici

Suvad Alagić

Брчко: Влада Дистрикта усвојила Регулационе планове

Vladimir Matijević

Brčko: U toku ove godine podneseno 30 zahtjeva za dobivanje ekološke dozvole

Emina Osmić-Hajdarević