RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U sklopu “Ruže džennetske” organizirana akcija darivanja krvi

U sklopu nastavka manifestacije „Ti si ruža džennetska“ posvećenoj rođenju Muhammeda a.s., sinoć je u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Brčko, a u suradnji s brčanskom Transfuziologijom, realizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Ovom prigodom, oko 30 građana je dalo svoj doprinos i doniralo krv za one kojima je to potrebno.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Brčko, Mustafa efendija Gobeljić, kaže kako su zadovoljni interesom i odzivom građana na ovu aktivnost te kako smatra da svaki čovjek plemenitih namjera bez obzira kojoj religiji pripadao, treba sudjelovati u plemenitim ciljevima i davati podršku svemu onome što je korisno za druge ljude.

„Naš poslanik je u jednoj svojoj izreci u hadisu kazao – ‘najbolji od vas su oni koji najviše koriste ljudima, a najgori od vas su oni koji najviše nanose štete drugim ljudima‘. Mi možemo i štetu i korist na različite načine učiniti. Ovo je jedna od korisnih aktivnosti, a to je prije svega i moj motiv za darivanje krvi koju sam i sam darovao danas“, rekao je Gobeljić.

U sklopu manifestacije „Ti si ruža džennetska“ bit će upriličena promocija još dvije knjige i nekoliko tribina, a zaključit će ju Mevludska svečanost za žene koja će se održati u džamiji u Džematu Maoča Stara, 15. studenog, poslije podne-namaza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Najavljena manifestacije „Ti si ruža džennetska“

Radio Brčko

Dragocjen i raznovrstan knjižni fond u bibliotekama brčanskih džamija

Emina Osmić-Hajdarević

Брчко: Свештеници Архијерејског намјесништва организовали акцију добровољног давања крви

Дејана Крстић