RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Učenici Četvrte osnovne škole posjetili “Radio Brčko”

Radio-novinska i izdavačka ustanova „Radio Brčko“ Brčko distrikt BiH Svjetski dan radija obilježila je posjetom učenika IV-1 razreda Četvrte osnovne škole.

Ovom prilikom učenici su obišli prostorije radija, pokazan im je rad u novinarskoj redakciji, montaži i studiju odakle se emituju sadržaji.

Učenici su snimili i čestitku povodom našeg nadolazećeg rođendana, te sa novinarima razgovarali o svojim utiscima.

Naši gosti izrazili su veliko interesovanje za rad radija i kako kažu oduvijek ih je interesovalo kako se i odakle pravi program i emituje muzika.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Srbiji samo 3,7 odsto roditelja za nastavu od kuće

Radio Brčko

Brčko: Policija stvara siguran ambijent za učenike u školskoj 2019/2020. godini

Radio Brčko

Brčko: Učenici trećih razreda srednjih škola učestvovali u radionici „Dnevnik Anne Frank“

Radio Brčko