RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Udruga umirovljenika “Solidarnost” Boće organizira turnir u šahu i boćanju

U sklopu obilježavanja 100. obljetnice od osnutka župe Boće Udruga umirovljenika „Solidarnost“ Boće sutra u prostorijama udruge, s početkom u 13 sati, organizira turnir u šahu i boćanju.

„Na turniru će sudjelovati i članovi udruga umirovljenika iz Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, te očekujemo značajan broj natjecatelja, a za najbolje osigurane su i prigodne nagrade“, kazao je Petar Anđelović, ispred Udruge umirovljenika „Solidarnost“ Boće.

On je dodao kako je ovo prilika da se svi zajedno druže i sačuvaju od zaborava tradicionalne igre koje nastoje prenijeti i na mlađe populacije, a 100. obljetnica župe Boće je idealna prilika za to.

Župa Boće je 1923. godine postala samostalna župa koja broji tri sela Boće, Boderište i Dubravice. Naime, prije toga dio ovih sela pripadao je župi Brčko, dok je drugi dio pripadao župi Zovik.

Program obilježavanja 100. obljetnice nastavit će se misnim slavljem s početkom u 19 sati u crkvi Svetog Ante Padovanskog u Boću, koju će predvoditi Tomo Vukšić vrhbosanski nadbiskup, a nakon toga za sve prisutne osigurana je bogata trpeza i kulturno-zabavni program.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Najveći problem Mjesne zajednice Boće je vodoopskrba

Gorana Antić

JP “Komunalno Brčko”: Obavijest za kupce električne energije – Boće

Radio Brčko

Brčko: Proslavljeno stoljeće postojanja župe u Boću

Sandra Živković