RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Uhapšen devetnaestogodišnjak zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga

Nastavljajući kontinuirane aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe narkotičkih sredstava na području Brčkog, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 03.08.2020. godine u večernjim satima, a na osnovu prikupljenih informacija, pronašli lice S.T. rođeno 2001. godine u Sremskoj Mitrovici nastanjen u Brčkom, te zbog opasnosti od odlaganja, izvršili pretres istog, na osnovu člana 64 Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH.

Prilikom pretresa od lica S.T. je privremeno oduzeto ukupno 22,567 grama neto težine nepoznate biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” i ukupno 6,879 grama bruto težine praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Kokain”, za koje je preliminarnim vještačenjem potvrđeno da je riječ o opojnim drogama “Kokain” i “Marihuana”.

Lice S.T. je nakon pretresa privedeno u prostorije Policije Brčko distrikta BiH, a nakon izvršene kriminalističke obrade lišeno slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, te će protiv njega biti podnešen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Američki državljanin bh. porijekla uhapšen na aerodromu zbog oružja u putnoj torbi

Radio Brčko

Brčko: Policija privremeno oduzela vozila dvojici povratnika u vršenju najtežih saobraćajnih prekršaja

Radio Brčko

PBD: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga jedno lice lišeno slobode

Radio Brčko