Brčko

Brčko: Uličnom akcijom učenici ukazali na važnost prilagođavanja brzine vožnje u blizini škola

Povodom današnjeg početka nove školske godine za oko 9.000 učenika u Distriktu, čime je povećana frekvencija vozila i pješaka u prometu, u Brčkom je upriličena ulična akcija podjele letaka za građane i vozače, a koja za cilj ima podsjećanje građana o važnosti prilagođavanja brzine vožnje u blizini škola.

Ovu akciju, s učenicima, organizirali su JP „Putevi“, Omladinski centar „Vermont“, Policija Brčko distrikta, Druga osnovna škola i Vladin Odjel za obrazovanje.

„Na ovaj način pokušavamo skrenuti pažnju vozačima da više pažnje skrenu na svoju vožnju, na brzinu, a prije svega na pješačke prijelaze i to one koji su u blizini škola. Želja nam je da i obučimo djecu, da i oni znaju kako na pravilan i siguran način prijeći ulicu i da svi nekako u ovih par dana obraćamo malo više pozornosti na pješačke prijelaze, na pješake, ali i na učenike“, rekao je Damir Radenković, ispred „Vermonta“, kao jednog od organizatora.

U današnjoj akciji sudjelovali su učenici 4. razreda Druge osnovne škole koji su nakon prigodnog predavanja upriličenog od strane službenika Policije, uz propagandne materijale, vozačima koji su bili primjereni u vožnji, poklanjali jabuke, a onima koji nisu stali na pješačkom prijelazu i gdje je Policija morala intervenirati, simbolično su poklanjali limune.

Građani Distrikta su podržali i pohvalili ovu akciju, ističući kako je sigurnost u prometu veoma važna za sve građane, a posebno za učenike.

Akcija koja za cilj ima smanjenje prometnih nezgoda kao i smanjenje povrijeđenih osoba, te osiguravanje sigurnog puta do škole najmlađim sugrađanima, bit će nastavljena kroz sljedećih sedam dana i u blizini drugih škola u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!