RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Upriličeno predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja

Udruženje građana “Preventiva i alternativa nasilju” Brčko distrikt BiH – PAN danas je upriličilo predavanje na temu Vršnjačko nasilje i preventiva u Omladinskom centru. Sudjelovali su učenici i nastavnici Poljoprivredno medicinske škole.

Predsjednik PAN-a Alik Karić ukazao je na značaj ovakvih edukacija s aspekta preventivnog djelovanja, dok je profesorica praktične nastave Vera Lalić naglasila kako  društvo treba shvatiti koliko je važno kroz ovakva i slična predavanja progovoriti o rizicima i prevenciji vršnjačkog nasilja.

“Kada je u pitanju vršnjačko nasilje, mislim da je iz godine u godinu sve gore, pogotovo u većim gradovima. Mi do sada nismo imali u školi, mada se u osnovnim školama znaju desiti ekscesi gdje roditelj, nažalost, zadnji sazna”, kazala je Lalić

Predavanja se provode sredstvima iz proračuna Distrikta u srednjim školama, s tendencijom proširenja i na osnove škole Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Danas je dan Ružičastih majica: Što on znači i kako je nastao?

Radio Brčko

Brčko: Debata osnovaca u Bijeloj

Admir Kadrić

Brčko: Verbalni napadi na maloljetnike putem društvenih mreža u porastu

Mirsad Zahirović