Brčko

Brčko: Uručena vrijedna donacija Vladinom Odjelu za javnu sigurnost

Šef Odjela za javnu sigurnost Bogdan Bratić kazao je za Radio Brčko da je juče u Sarajevu od Francuske i Austrijske ambasade u BiH Odjel dobio vrijednu medicinsku opremu.

Tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu je izvršena primopredaja medicinske opreme u sklopu projekta jačanja kapaciteta rada gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini. Aktivnost je podržana od strane ambasada Francuske i Austrije u BiH, a vrijednu donaciju dobio je Odjel za javnu sigurnost u Vladi Brčko distrikta.

Šef Odjela za javnu sigurnost Bogdan Bratić kazao je za Radio Brčko da je juče u Sarajevu od Francuske i Austrijske ambasade u BiH Odjel dobio vrijednu medicinsku opremu.

Bogdan Bratić

Bratić je naveo da je osnovni cilj i svrha ove pomoći unapređenje kapaciteta i kvaliteta rada gorskih službi u Bosni i Hercegovini koje često djeluju zajedno i dodao da će ova pomoć dobro doći i Brčkom, s obzirom na činjenicu, da je nažalost, u zadnje vrijeme i ovaj teren često izložen kriznim situacijama, bilo da se radi o poplavama, klizištima ili pandemiji.

Bogdan Bratić još je na kraju podsjetio da je medicinska oprema uručena Odjelu za javnu sigurnost, a biće dodijeljena Gorskoj službi spašavanja Brčko distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button