RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ušao u ugostiteljski objekat sa fantomkom na glavi i uz prijetnju hladnim oružjem otuđio metalnu kasu

U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su dva krivična djela i to jedno krivično djelo teška krađa i razbojništvo.

Izdvajamo događaj od dana 18. 04. 2021. godine kada je u 20.05 sati Policiji Brčko distrikta BiH prijavljeno da je u jednom ugostiteljskom objektu u mjestu Prijedor lice D.M. sa fantomkom na glavi i uz prijetnju hladnim oružjem otuđilo metalnu kasu. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na lice mjesta i pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršili uviđaj i utvrdili da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 283. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Lice D.M. rođen 1998. godine je povratnik u izvršenju krivičnih djela i policijski službenici intenzivno tragaju za istim.

JAVNI RED I MIR

U navedenom vremenskom periodu nije zabilježen nijedan događaj narušavanja javnog reda i mira.

SAOBRAĆAJ:

  • – U dane vikenda evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda.
  • – Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila iz saobraćaja isključili ukupno njih četiri. Od toga tri lica koja su vozilima upravljala pod dejstvom alkohola i jedno lice jer je vozilom upravljalo nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

Foto: Ilustracija

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Zagrebu kopao kanale i krao kablove iz zemlje te djeci otimao lančiće. Uhićen je

Radio Brčko

Бијељина: Мушкарац моторком исјекао столове и столице у кафани

Radio Brčko

Hrvatska: Dvije žene na prevaru od muškarca (87) ukrale oko 12.500 KM

Radio Brčko