Brčko

Brčko: Uskoro pametne klupe na četiri lokacije

Pametne klupe uskoro stižu u Brčko na četiri lokacije, za čiju je izgradnju izdvojeno oko 40.000 KM.

„Ove pametne klupe će se napajati preko solarnih panela, imat će besplatan internet, priključke za punjenje mobilnih telefona, osvjetljenje, te displej sa svim turističkim informacijama vezanim za grad Brčko“, kazala je Biljana Gavrić, arhitektica u Uredu za upravljanje javnom imovinom.

Klupe će imati sustav „antivandal“, što znači da će biti teško uništive.

„Ostvareni su svi lokacijski i imovinsko-pravni uvjeti za izgradnju pametnih klupa i potpisan je ugovor s izvođačem radova, te je već postavljen temelj za izgradnju prve pametne klupe ispred zgrade Vijećnice“, dodala je Gavrić.

Pametne klupe bi se trebale naći ispred zgrade Vlade, zgrade Vijećnice, zgrade Osnovnog suda i na Trgu mladih.

Da napomenemo, da su u tijeku i radovi na zgradi Vlade, koja je u okviru projekta poboljšanja energetske učinkovitosti javnih objekata u Brčko distriktu BIH, a za koje je Vlada distrikta u suradnji sa UNDP-om izdvojila ukupno 1.400.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!